Melayu Boleh

 
By 15 May 2009
SHARE :

The contest is getting tougher. My Melayu Boleh blog is nowhere near the first 3 pages on Google search results. At google.com.my, it’s currently on page 7. It has started to move higher from page 9(last week) to 8(yesterday) and now 7(today), but it is still a long way to go. The contest ends 15 June 2009, but the winner will be picked from google.com and not google.com.my. I am not so sure where I am at, at google.com. I didn’t check.

Anyway, I have added more post to my Melayu Boleh blog and if you see the latest ones, most are related to animation:

OnPage Optimization:
Googge it for more info ok. This is partly done:

  • Using bold, italics, header keys, etc
  • Linking among posts, categories and tags
  • I’ve even added the post title into the first paragraph.
  • Using all in one SEO pack plugin.
  • Using XML Sitemap plugin
  • and other plugins

OffPage Optimization:

  • Have also added links from my other blogs pointing to my Melayu Boleh.
  • Have started to add bookmarks at social bookmarking sites.

Will start these soon:

  • Commenting on DoFollow blogs
  • Commenting on blogs with commentluv plugin installed
  • Commenting on blogs with keywordluv plugin installed
  • Commenting on blogs with top commentators plugin.
  • Will also plead, beg for links from friends blogs :)

Is it possible to be in the first 2 pages of google.com.my search result in the next two weeks, and google.com a week after that? Hmmm … if everyone else is doing the same, then I would most probably stay at the same place :)

 
  • am says:

    bro.. can I kacau daun..
    tak join pun.. tapi nak try skill jer.. pakai keyword tu..

    Reply
  • azwan says:

    @Am
    why not. if you rank high, you can still register before the closing date. jangan lupa bagi link ke keyword aku :)

    Reply
  • ohmelayu says:

    hoho. makin gila sekarang diorang. Susah sket nk pintas site2 yg lain. Keyword diorang memang dah pekat. Fuh, susah gak nk wat site penampan rupanya. Haha..

    Takpe. Ni long term punye projek. :)

    Reply
  • azwan says:

    @Titan
    memang agak sukar, tapi tengoklah macam mana kan, we still hv a month to go.

    Reply
  • DindaKanda says:

    semoga berjaya mencabar keyword yg sangat tepu itu.. peace>) hohohoo

    Reply
  • am says:

    Owh… still ade sebulan lagi… nanti am tolong bro jelah.. I have an idea.. I will email you..

    Reply
  • spatt says:

    aku xde masa nak update..aku bagi member aku handlekan, die memang semangat bab2 camni..haha

    target aku long term, memandangkan dateline dah dekat n satu satellite blog pn aku x buat.. :)

    Reply
  • Melayu Boleh says:

    good luck pada titan
    usaha tangga kejayaan Melayu Boleh punya he he

    Reply
  • aad_lfcfn says:

    Woot. Ade org siap wat theme dgn name Melayu Boleh. He3..

    Reply
  • azwan says:

    @spatt
    aku punya ranking jatuh menjunam. either Google smells something or ada orang main kotor. hmmmm?

    @Melayu Boleh
    kalau dia menang, boleh lah buat kenduri kahwin

    @aad_lfcfn
    nak menang kan :)
    so, now .. you hv decided to blog hop again?

    Reply
  • spatt says:

    aku ade baca kat WC,mmg ade org main kotor…
    xde k**e diorang nih…
    sama2 nak bersihkan keyword tu pun, ade yang dengki jugak kan…
    xpaham aku..

    Reply
  • mantra says:

    Ada terbaca post ni di forum jom bingcang. Pertandingan SEO. MAntap la korang sape2 yang join ni…Congrates…

    Reply
  • azwan says:

    @Spatt
    nasib le, nak buat macam mana? tapi kan, this post ranks higher than that blog.

    @Mantra
    Thanks, tak join sekali ke?

    Reply
  • KedaiTakaful.Com says:

    Assalamualaikum semua. Mulai sekarang anda anda boleh dapatkan TAKAFUL dan CUKAI JALAN kenderaan anda secara online di KedaiTakaful.Com Mudah dan pantas dengan sistem ini anda tidak perlu lagi ke pejabat Takaful/Insuran untuk mendapatkan Takaful kenderaan anda kerana anda boleh buat sendiri. Ada diskuan lagi 5% kalau buat sendiri. Masukan Kod Diskaun No: 2 dalam sistem.

    Reply
  • azwan says:

    @KedaiTakaful.Com

    inilah yang dinamakan SPAMMING
    > komen anda tiada kena mengena dengan pos dan hanya membuat promosi tentang produk anda.

    Reply
Add Comment